Кирил Петков от Киев: Даваме оръжие на Украйна, тук е като Априлското въстание! (виж още)

Кирил Петков с категорична позиция - даваме оръжие на Украйна!
0

Оръжие трябва да се даде, заяви Кирил Петков!

Кирил Петков даде изявление, стъпил на украинска земя. Знаем, че премиерът е в Киев, където трябва да се срещне с Володимир Зеленски и да обсъдят ще даде ли страната ни въоръжение на тяхната. По думите на Петков – да! Ще дадем! Защото това било задължително в тази ситуация. Преди това обаче въпросът ще се гласува в парламента.

Кирил Петков
Кирил Петков с категорична позиция – даваме оръжие на Украйна!

„Не можем да мижим, да се правим, че не виждаме. Да оставим Русия да победи, че всичко пак да си е мирно и кротичко. Това не са две държави, които се бият за нещо си. Това е страна, която е нападнала друга и тази друга има правото да получи подкрепа и защита, така правят в демократичния свят. Иначе какво – все едно ние да бяхме оставили Априлското въстание, защото е малко и ще бъде потушено… Да не се бяхме борили за свободата от окупатора“, заяви Петков.

Премиерът каза, че решението, разбира се, трябва да бъде гласувано от народните ни представители, но е почти сигурен, че ще има мнозинство. Защото това не била коалиционна договорка вече, а желание на парламента.

„Никой не може да ме убеди, че трябва да си кротуваме, докато тук умират невинни хорица, деца. Не е нормално и няма да се съглася с преклонената главичка“, заяви Петков.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.