Президентът посече Кирил Петков: Премиер, изгубил чувствителност за нашите проблеми е негоден да помага на други! (Вижте как го срина)

Румен Радев преди да отлети за Испания
2

Румен Радев с остро изказване срещу правителството на Кирил Петков относно спирането на руския газ, визитата в Киев и даренията на заплати за оръжие

Президентът Румен Радев остро посече кабинета на Кирил Петков и лично премиера. Малко преди да отлети на визита в Испания държавният глава отговори на журналисти.

Той попита реторично защо само на България и Полша ще спират газта? Правителството дължи отговор на този въпрос. Както и на ред още други като например има ли гаранция за енергийната сигурност на държавата, ще има ли резервна доставка от Гърция и ако не на посредници ли ще разчитаме.

Румен Радев преди да отлети за Испания

Този вариант ще повиши и без друго високата цена на синьото гориво, смята президентът. Правителството трябва да каже на българския народ неговите интереси ли обслужва или нечии други.

„Много пъти съм казвал, че вложените 3 милиарда бюджетни средства обслужват чужди интереси, като се транспортира газ безплатно за други държави. „

Държавният глава е категорично против да се доставя оръжие на Украйна. Той не вижда призиви за мир, а ескалация на настроенията за победа на всяка цена. Но предупреди, че ако тази победа означава ликвидация в икономическо отношение на Европа и самоунищожение ние сме тръгнали точно в такава посока. Ако конфликта продължава по- дълго пораженията ще бъдат пагубни, смята Радев.

Президентът изказа мнение, че визитата в Киев на правителството е напълно излишна и добави, че българската позиция за суверенитет се кове в София, а не в украинската столица.

Източник: Блиц

 

 

2 коментара
  1. име казва

    той да каже защо триста военни вземат всеки месец летателни бонуси по 300-400 лв за обслужването на 7-8 ръждясващи съветски кочини миг29

  2. Запознат казва

    Да къде отиват парите

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.