Политическо самоубийство: Кирил Петков набира дарения, за да купува оръжия за Украйна ! (+ Реакциите на политическите сили)

Кирил Петков събира пари за оръжия, опоненти и партньори го попиляха сн. Фейсбук
1

Политическото самоубийство на Кирил Петков вече е факт

Кирил Петков извърши политическо самоубийство. Последната идея на българския премиер беше да организира кампания за набиране на средства от хората, с които да се купят оръжия за Украйна. Той на няколко пъти поправя номера на сметката, който очевидно бе сбъркан, но това определено бе дреболия, в сравнение с чудовищния акт, който се опита да инициира. А именно — да поиска от българската общественост и целият народ да даде пари за оръжия, които ще бъдат изпратени, за да се подхрани една война, която е изкуствено насадена между две славянски християнски държави.

Актът на премиера не остана незабелязан, като пръв реагира политическият партньор на Кирил Петков — Слави Трифонов. Шоуменът заяви, че „това е най-чудовищната идея, която някога е била предлагана от политически общественик в България“. И призова премиерът да размисли за думите и постъпките си.

Корнелия Нинова също се обяви твърдо против идеята на Петков. Червената дама обаче даде ясен отпор на цялата концепция за военна помощ за Украйна и заяви, че БСП няма да подкрепи изпращането на още оръжия в Киев. Като дори отказа да допусне представител на партията, който да пътува в делегацията до Киев.

Острието на ГЕРБ Десислава Атанасова беше по-лаконична: „Просто пародия“. Коментарът й обаче бе насочен не само към идеята на Петков, но и към факта, че той няколко пъти променя банковата сметка за даренията, която очевидно е била объркана.

Всичко това се разиграва на фона на предположенията на външния министър на Русия Сергей Лавров, че САЩ опитват да предизвикат трета световна война. И ядрен сблъсък. А това изглежда все по-реалистично и тревожно, особено за Русия.

Кирил Петков събира пари за оръжия, опоненти и партньори го попиляха сн. Фейсбук
Кирил Петков събира пари за оръжия, опоненти и партньори го попиляха сн. Фейсбук

От ДПС запазиха мълчание и отказаха да вземат отношение към скандала. По-рано през деня те заявиха, че след празника Байрям ще поискат вот на недоверие към правителството и предупредиха обществото, че ще се ходи на предсрочни избори. А предвид фактът, че настоящият премиер вече извърши политическо самоубийство с последните си действия, можем да предположим само едно — ситуацията е излязла до такава степен извън контрол, че премиерът е готов на всичко, за да слезе от политическата сцена. Но не може да подаде оставка и да признае грешките си лично…

1 коментар
  1. И.Иванов казва

    Крайно време е „прост Кирчо“ да си събира парцалките и да се пръждосва на мaйнaтa си !!!!! То бива наглост, ама неговата надхвърля всякакви норми !!!!!!!

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.