Тъжно: Анахид Тачева в старчески дом, почти не разпознава никого! (виж още)

Анахид Тачева в старчески дом
2

Анахид Тачева настанена в дом за стари хора с деменция в САЩ!

Най-красивата говорителка от миналото – чаровната Анахид Тачева е била приета за постоянно в старчески дом в Америка. Това е било наложащо, защото тя страда от доста тежка форма на деменция и вече почти не разпознавала никого.

Анахид Тачева
Анахид Тачева в старчески дом

За дъщеря й било много трудно да се грижи за нея и да съчетава другите си ангажименти, а на Тачева й трябвали постоянни грижи и контрол. Затова и се наложило да я даде в дом за възрастни хора с такива проблеми, където да се погрижат добре за нея.

Самата Анахид можела да живее там още доста години, защото чисто физическото й състояние било почти чудесно. Според лекарите тя е отключила тази болест след зверската трагедия със сина й Митко Цонев, който си отиде млад и така внезапно от тежък инсулт. Помним, че това бе по време на пътуване до морето с жена му и дъщеря им Деси Цонева.

След това Тачева преживя и още един огромен стрес, а именно опита за самоубийство на дъщеря си Теодора Цонева, която отдавна имала неясни психични проблеми. От три години Анахид не се е връщала в родината именно заради болестта си.

Скоро ще се навършат шейсет години от първото й излизане на „малкия екран“, както го наричаха. И се предполага, че БНТ ще отбележи повода.

2 коментара
  1. ха-ха казва

    с деменцията няма значение какво и как си преживял, всичко е изтрито

  2. животът е безсмислица, казва

    щом вече не помни с кого, какво и как го е правила

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.