Властта по Великден: Как политическите лидери посрещнаха Възкресение Христово (Снимки) Преглеждания: 3059

0
Оценете този post

Лидерите по Великден — Борисов по манастири, Нинова у дома, Кирил Петков и Костадин Костадинов воюват за Украйна

Тежък Великден преживяват политическите лидери. И то не само по света, но и у нас. В дните около най-светлия християнски празник – Възкресение Христово, родните политици кръстосаха шпаги повече от веднъж. А някои дори опитаха да политизират и самият празник.

Така например, настоящият премиер Кирил Петков, още вчера написа на страницата си във Фейсбук, че ще подкрепи Украйна във войната й с Русия. Ход, който според опозицията е огромна грешка от негова страна. Репликата беше вероятно в отговор на пост на Слави Трифонов от Велики четвъртък, в който той заяви, че не може една суверенна държава да бъде нападната, а другите само да гледат отстрани. И докато премиерът е видимо ангажиран с държавни дела и международна политика дори на Великден, то други бяха отдадени на по-мирни занимания.

Бившият премиер и лидер на „ГЕРБ“ Бойко Борисов заведе двамата си внуци в Клисура и дори сподели с последователите си кадър от клисурския манастир „Света Петка“, на който позира с децата. В последно време той се е отдал на пътувания из светите места на България, а очевидно използва свободното време, за да предаде и на внуците си уважението към православната вяра и да ги запознае с духовните центрове в страната.

У дома пък избра да посрещне празника червената кралица Корнелия Нинова. Първата дама на БСП сподели снимки от дома си, с домашно приготвен козунак и собственоръчно боядисани яйца. Нинова пожела здраве и благополучие на хората, вяра и здрав разум на политиците, за да се преодолеят кризите и трудностите в тези сложни времена.

Бойко Борисов с внуците по Великден сн. Фейсбук
Бойко Борисов с внуците по Великден сн. Фейсбук

Със слънчева снимка някъде на село Йорданка Фандъкова пък поздрави жителите на София и не само тях. Тя сподели кадър на цъфнало дърво и пожела на всички здраве, радост и мир. Лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов пък беше най-лаконичен „Христос воскресе! Дай Боже и България също!“

Изненадващо приветствие за Великден написа и лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ. Той не само отправи традиционните пожелания за празника, но също така призова за уважение към хората, съхраняване на човешкото достойнство, разум, вяра и смирение. Лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов традиционно не се включи в празничните приветствия в социалните мрежи, а вероятно ще използва собствената си телевизия за тази цел.

Коментари чрез Facebook

коментара

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.