Изненада! Румен Радев и Симеон Втори заедно на Възкресение (Снимки) Преглеждания: 3269

Румен Радев и Симеон Втори заедно за Великден сн. Фейсбук
0
5/5 - (1 vote)

Румен Радев и Симеон Втори заедно на Великден

На изненадваща среща между президент и цар присъстваха посетителите на катедралния храм „Александър Невски“, които снощи отидоха на светата литургия по случай Възкресение. Президентът на страната Румен Радев и първата дама бяха там в компанията на бившия премиер и цар на България — Симеон Втори и съпругата му — царица Маргарита. По всичко изглежда, че срещата съвсем не беше случайна, а внимателно организирана от администрацията на двамата. А общото им присъствие имаше за цел да затвърди приемствеността и да тушира подводните течения, които и в момента текат в политиката.

Симеон Втори и съпругата му бяха зад президента и първата дама, като впечатление направи високия дух и позитивното настроение и на двамата. От друга страна президентът Радев и Десислава Радева изглеждаха по-сериозни и дори леко уморени, което е разбираемо, предвид натоварената програма.

Двете двойки присъстваха на целия ритуал, а след това споделиха благодатния огън с миряните и си честитиха празника. Присъствието на Симеон Втори в София изненада мнозина, тъй като повечето време бившият премиер прекарва в Испания. Последните години обаче той все по-често е в дома си в София, а преди няколко години и дъщеря му княгиня Калина също се установи трайно в България.

 

Последният български цар, който така и не забрави България, въпреки драматичните събития от детството му, годините на изгнание и бурно завръщане, все по-често се задържа в България, където очевидно е решил да прекара в спокойствие старините си. Той е щастлив дядо на една дузина внуци и признава, че семейството му е най-щастливо, когато всички са заедно в столичния му дом, за някой празник. На тържествената меса обаче не бе забелязан никой друг от семейството, което вероятно ще се събере през днешния ден.

Румен Радев и Симеон Втори заедно за Великден сн. Фейсбук
Румен Радев и Симеон Втори заедно за Великден сн. Фейсбук

Децата на Румен Радев също не го придружаваха на тържествената литургия. Наследниците на президента рядко се появяват в публичното пространство, а и самият той държи пресата да уважава правото им на личен и нормален живот. Той бе придружен само от съпругата си Десислава, която впечатли със семпъл гардероб и подкрепящо отношение към съпруга си , през цялото време.

Коментари чрез Facebook

коментара

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.