Ще успее ли Слави Трифонов да пробута Камен Воденичаров за шеф на БНТ?

Слави бута Камен Во към шефското кресло в БНТ
0

Кандидатурата на Камен Воденичаров за генерален директор на БНТ вече била уговорена с останалите коалиционни партньори във властта

Това прави почти сигурно сядането на Камен Воденичаров на директорския стол на Националната телевизия. Самият кукувец не отрича намерението си да участва в конкурса за шеф на най-голямата държавна медия. По темата обаче той лаконично заявява: „Да възнамерявам да участвам“ и допълва, че продължава да подготвя концепцията си за управление на телевизията, която трябва да защити пред СЕМ.

Слави Трифонов отдавна желае да назначи свой човек начело на БНТ. Предишният му фаворит бе Иво Сиромахов, а след него и Мартин Карбовски. Последният, който сам се определ като „извънсистемен тип личност“ заяви твърдо, че няма намерението да става чиновник.

Сега Дългия ще се пробва с Камен Воденичаров, с когото са бивши колеги в „Ку-ку“ преди повече от 30 години. Твърди се, че Трифонов договорил кандидатурата с останалите коалиционни партньори. Не е напълно ясно какви сметки без кръчмар си прави Дългия, но юридически новият шеф на Националната телевизия се избира от Съвета за електронни медии (СЕМ), след защита на концепция за управление. Регулаторният орган се състои от члена, като превес има парламентарната квота пред президентската. Така че сметките на Трифонов може да излязат криви, а това съвсем няма да е прецедент в най-новата история на политиката ни.
Източник: „Уикенд“

Слави бута Камен Во към шефското кресло в БНТ
Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.