Скъпотия и недоимък: Българите масово се отказват от агнешкото за Великден!

Масово хората ще сложат пиле вместо агнешко на трапезата
0

Тъжна гледка е, коментират продавачи!

Масово българите се отказват от агнешкото и няма да спазят отколешната традиция на Великден. Статистиката е тъжна, но реална и ясно доказва все по-страшната инфлация в държавата. Само преди седмици мнозина не вярваха на прогнозите, че килото агнешко ще стигне 30 лева, но ето, че това е факт.

агнешко
Масово хората ще сложат пиле вместо агнешко на трапезата

Хората в магазинната мрежа влизат, гледат и си тръгват, коментират продавачи. „Жал ти става като гледаш как толкова хора искат, но нямат възможност да си купят от месцето. Защото са преценили, че тези пари са им за няколко лекарства примерно, или могат да ги дадат за ток. Тъжно е, много е тъжно“, вдига рамене собственик на месарница в столицата.

Някои от купувачите се отказват и защото само с едно кило от 30 лева агнешко няма да могат да направят софрата. „Вие агнешко пекли ли сте?! Че то се стапя наполовина. За да се наядете добре, ако сте примерно пет-шест души, ще ви трябват минимум три кила, или четири. Сто лева ще са ви малко. Тези наистина се оляха в цените“, гневи се софиянка.

Но проблемът не е единствено в цените на агнето. Всичко е вдигнато двойно и отгоре като говорим и за козунаците, дори и за яйцата. А най-обикновените зеленчуци по пазарите се продават сякаш са от чисто злато.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.