Столичани са в паника: „Овча купел“ излиза на протест заради… (още подробности)

Нашествие от кърлежи в "Овча купел"
0

Страшна паника обхвана столичани, застигна ги нещо опасно!

Софиянци са в дива паника от седмици и особено жителите на „Овча купел“, които излизат масово на протест. Причината е наистина сериозна и дори застрашаваща живота им. А именно – нашествие на кърлежи по зелените площи из целия квартал. Десетки хора вече изреваха в медии и в нета, че излизат на разходка и се прибират с минимум един, но понякога и три кърлежа върху себе си.

кърлежи
Нашествие от кърлежи в „Овча купел“

„Това е нечувано! София! Столица! А ние не можем да излезем спокойно, защото всичко е пламнало – буквално! И не, не ходим из високи треви или нещо подобно, ходим си по тротоара, на улицата – пълно е с кърлежи. Вчера един се разхождаше върху главата на детето ми, това нормално ли е?! Къде са властите, къде са органите, кой трябва да пръска и защо не го прави?!“, гневят се потребители в мрежите.

Други обясняват, че кучетата хващали по-малко кърлежи от хората. Домашните любимци са със специални каишки против кърлежи и паразити, но това не пречи да ги носят у дома. Гадините се закачали по тях, но не ги хапят, а просто ги използват като „превоз“ до безопасното за тях човешко тяло.

Столичани креснаха, че излизат на протест, защото като нищо целият квартал ще пламне от опасната Лаймска болест. А знаем, че тя редовно взима човешки жертви.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.