Украинските бежанци изправиха на нокти лекарите във Варна

В основата на това стоят законови спънки
0

В основата на това стоят законови спънки

Украинските бежанци изправиха лекарите във Варна на нокти.

Причина за това стана фактът, че драстично е нараснал броят на бежанците от Украйна, които търсят услугите на Спешна помощ.

Варна
В основата на това стоят законови спънки

В основата на този проблем стоят законови спънки, заради които бежанците, получили статут за временна закрила биват отчетени като здравно неосигурени в системата на личните лекари . Това, както се досещате затруднява да голяма степен лечението им.

Само за последната една седмица допълнителните повиквания са се увеличили с близо 100 случая. Острата вирусна инфекция е сред най-често срещаните оплаквания от украинските бежанци. Те се жалват, че се чувстват отпаднали заради високата температура и главоболието.

Въпреки всичко обаче малък процент от тях стигат до лечение в болнично заведение.
Д-р Веселин Иванов от варненския Спешен център разкри, че педиатрите там, са прекалено натоварени заради сериозното увеличение на малките пациенти.

Междувременно обществото не спира да се бунтува срещу това, че украинските бежанци получават толкова привилегии, а българският народ е оставен на самотек.
Хората са крайно възмутени от това, че им се налага да събират дарения за лечението на българските деца, а в същото време държавата вади пари за бежанците.
Източник: pik.bg

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.