Българите с нов юруш в Одрин. Този път за…

0

Само тази неделя там са пазарували над 10 хиляди сънародници

Българите сътвориха поредния рекорд на пазара в Одрин.

Оказва се, че само в неделя там са пазарували повече от 10 хиляди сънародници.

Турският ежедневник „Сьозджу“ отбелязва на страниците си, че това е бил най-големият наплив на български шопинг туристи през последните години, пише „Марица“.

Одрин
Само тази неделя там са пазарували над 10 хиляди сънародници

Заради шопинг надпреварата на нашенците, била създадена сериозна блъсканица на пазара в Одрин. На някои от сергиите дори извивали доста сериозни опашки.
Прави впечатление, че с настъпването на пролетта се увеличават и желаещите да отидат на пазар в Турция.

Не липсваха и такива, които през уикенда посетиха фестивала на лалетата, който се провежда в Истанбул. Разбира се на връщане те не пропуснаха да се отбият и през одринския пазар, където да си напазаруват нужните стоки. Така те се сляха с другия поток българи, отишли на пазар в района.

В магазините в Одрин и околностите се извиха солидни опашки. Очевидци разкриват, че им е направило впечатление, че пазаруващите българи в квартал Бостанпазаръ, сякаш били обявили състезание помежду си.
Напоследък българите пристигат на пазара още в ранните сутрешни часове. Тръгват си привечер и тогава се получават километрични опашки на „Капитан Андреево“.

По улиците на Одрин, чието население е 153 000 души напоследък все по-често могат да бъдат забелязани шопинг туристи, отколкото местни хора.
Източник: standartnews.com

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.