Скандал в коалицията: Скараха се за ваксини, маски и министерски права! (виж тук)

В парламента се скараха за Закона за здравето
0

В коалицията се счепкаха за Закона за здравето!

Разпри избухнаха на заседанието на управляващите днес, когато се заформи лек скандал в коалицията. Поводът бе пандемията и отменените мерки, както и промените в здравния закон, които трябваше да бъдат направени.

закон за здравето
В парламента се скараха за Закона за здравето

От опозицията ГЕРБ, но и от хората на Слави Трифонов в ИТН бяха твърдо против здравният министър да остава с толкова много права, както беше досега. Те са убедени, че министърът не бива да има правото самосиндикално да се разпорежда и да налага срокове и мерки единствено по своя си преценка.

„Имахме време да видим доста подобни решения, които доведоха до грешки в цялата система. Здравният министър отново ще има всички права, но няма да може да затваря ресторантите и моловете, както досега и няма да има правото да забранява или ограничава движението и влизането в държавата ни“, казаха от ИТН, сред които най-активен бе проф. Чорбанов.

Хората на Трифонов се обединиха и около идеята, че не може и не е демократично да се налагат задължителни ваксини, дори и да има евентуална следваща вълна есента. А по-смелите директно се обърнаха с мнението, че също не бива да се позволяват задължителните предпазващи средства като маските в закрити места.

Ако пък има мерки, то нека срокът им да бъде за 21 дена, предлагат от опозицията.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.