Кой наследи бизнеса на Манол Велев?

Манол Велев завеща бизнес за 100 милиона
0

Синът и шуреят на Манол Велев поеха бизнеса му

След кончината на Манол Велев много хора се запитаха кой ще поеме бизнеса му. Цели 15 години той бе в будна кома, но напусна този свят, оставяйки вдовица Весела Лечева – олимпийска медалистка и бивша спортна министърка.

Говори се, че Манол Велев е станал мишена на съдружника си Васил Божков, след като Весела Лечева отказала да прехвърли на Черепа 50% от собствеността на веригата казина „Сезам“. Не без значение остава и работата на Лечева, която по това време е министър на спорта. На този пост тя е смятала да развива държавното тото като модерна хазартна игра, а по този начин хазартният бизнес на Божков бил застрашен.

След покушението срещу Манол Велев през 2007 г., Весела Лечева успя да съхрани част от бизнеса му. Управлението попадна в ръцете на брата на Лечева – Даниел и на сина на Велев от първия му брак – Мартин. Първонаследникът е собственик на фирмата за бързо кредитиране „Сити кеш“. Бизнес активите на дружествата за строителство и хазар и богаството, което завеща Велев, се оценява за над 100 млн. лева – сума, която никак не е за подценяване.

Що се отнася до Весела Лечева, тя вече има нов мъж до себе си – бившия шеф на НОИ Сотир Ушев.

Източник: „Уикенд

Манол Велев завеща бизнес за 100 милиона
Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.