Столичани бяха сюрпризирани с лоша новина

Ще ви е нужна торба с пари за това прегрешение
0

Ще ви е нужна торба с пари за това прегрешение

Столичани бяха сюрпризирани с лоша новина.

Оказва се, че ще ви се наложи да приготвите цяла торба пари, ако трябва да платите тази глоба.

Става въпрос за глобата за принудително преместване на автомобила ви на наказателен паркинг в столицата. Дотук нищо ново. Новото обаче е, че тази глоба ще се повиши със сто процента.

столичани
Ще ви е нужна торба с пари за това прегрешение

На практика това означава, че вместо сумата от 60 лева, която сте заплащали досега ще ви се наложи да плащате 120 лева, ако автомобилът ви бъде отнесен от „паяка“.
Решението бе взето от Комисията по транспорт към Столична община. От там посочват, че наказателната такса не е променяна в продължение на десет години. Последната промяна е от 2012 г.

От Центъра за градска мобилност уточняват, че въпросната сума не е глоба, а стойността на разходите, които се правят по принудителното преместване на неправилно паркирал автомобил. Въпреки това хората продължават да възприемат тази сума като глоба.

Общинският съветник Карлос Контрера обясни, че идеята на взетото решение е актуализацията на размера на разходите, които „паякът“ прави по принудителното преместване. Той е категоричен, че икономическите дадености към днешна дата не съответстват на тези отпреди десетилетие.

Само за миналата година паякът в София е вдигнал 37 превозни средства.
Източник: vesti.bg

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.