Внимание! Задава се мощна магнитна буря

Приемайте повече вода
0

Приемайте повече вода

Специалисти алармират, че се задава поредната мощна магнитна буря.

След като в обедните часове на понеделник бе регистрирано поредното слънчево изригване, сега специалистите предупреждават, че потокът от него ще достигне Земята. Казано с други думи това ще доведе до мощна магнитна буря от клас G1.

магнитна буря
Приемайте повече вода

Вероятно вече се питате кога ще ни удари тази магнитна буря и отговорът е – още утре.
Поради засилената активност на Слънцето, астрономите не изключват възможността за нови изригвания в някой от следващите дни.

При огледа на спътниковата снимка, астрономите са открили още няколко слънчеви петна. Те твърдят, че петната вече са изстреляли плазмени потоци в междупланетното пространство, което означава, че и през следващите дни ще ни притеснят магнитни бури.

Обикновено този тип смущения оказват неблагоприятно влияние на възрастните хора, както и на тези с отслабен имунитет.
Онези от вас, които са чувствителни към този род явления по всяка вероятност ще почувстват леко неразположение, главоболие, отпадналост, слаба концентрация и известни колебания в кръвното налягане.

Медици посочват, че най-добрия начин да се предпазите е като заложите на хранене с плодове и зеленчуци, и увеличите количеството на приеманата вода. Освен това избягвайте да се затваряте за дълго вътре, а излизайте на дълги разходки на чист въздух.
Източник: blitz.bg

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.