Станаха ясни имената на килърите на Васил Илиев

Васил Илиев живя едва 30 години
0

Пантич и Пинайчев гръмнали основателя на ВИС Васил Илиев

След близо 27 години една мистерия е напът да се разбули. Много е писано за убийството на основателя на ВИС Васил Илиев, като са правени много догадки за поръчители и извършители, но едва тези дни бе хвърлена светлина по въпроса.

Имената на физическите екзекутори на бащата на ВИС бяха оповестени в Ютюб канала на Станислав Цанов, който се радва на голяма посещаемост. Информацията изнася рецидивистът и защитен свидетел Николай Генов, по прякор Тавата. Според него Васил Илиев е бил очистен от сръбския килър Божко Пантич и българския наемник с фамилия Пинайчев.

Тук е важно да се отбележи, че давностният срок по разследването за убийството на Васил илиев изтече преди 2 години, т.е. 25 години от началото му. Проверка на изданието сочи, че сърбин с името Божко Пантич наистина е присъствал в България, като е гравитирал около групировката на Йоца Амстердама. Съществувал е и наемник с фамилията Пинайчев, като той е бил бивш снайперист в СОБТ, но напуснал службата след промените. Сега следите му се губят някъде в Русия.

Обвинения обаче към двамата не могат да бъдат повдигнати заради изтеклия давностен срок на разследването.

Васил Илиев бе разстрелян в колата си на път за ресторант „Мираж“ в столицата на 25 април 1995 г.

Източник: „Уикенд

Васил Илиев живя едва 30 години

 

 

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.