Пълен резил! Тошко Йорданов възмути с неприличен жест на лидерска среща в Министерски съвет (Снимка)

Жестът на Тошко Йорданов в Министерски съвет, предизвика възмущение сн. Фейсбук
0

След снежните топки на Шипка, доживяхме да видим и размахване на неприлични жестове от Тошко Йорданов в Министерски съвет

Институцията Министерски съвет все повече губи своята ценност като символ за страната ни. Преди броени дни политически лидер размаха среден пръст там и дори го увековечи на снимка. Тошко Йорданов, сценарист в тв „Седем — осми“ и лидер на парламентарната група на партията „Има такъв народ“ се увековечи, докато размахваше среден пръст на среща с министър-председателя на република България, вицепремиери и министри.

Срещата беше организирана по повод избора на нов гуверньор на БНБ и оказването на военна подкрепа за Украйна. Йорданов обаче е сниман да размахва среден пръст пред политическите си партньори. По-късно кадърът беше публикуван във Фейсбук профила на Кирил Петков, който написа под снимката „Работна среща на коалиционния лидерски съвет“.

Кадърът бе коментиран от мнозина, като подигравка с институцията, а други заявиха, че изглежда неуместно и дори обидно поведението на Йорданов. „Подобно поведение е най-малкото неуважително към цялата общественост. Вежливостта е начинът на лидерите да покажат своето уважение към народа. А тук не виждаме подобно нещо“, коментират запознати с етикета.

Жестът на Тошко Йорданов в Министерски съвет, предизвика възмущение сн. Фейсбук
Жестът на Тошко Йорданов в Министерски съвет, предизвика възмущение сн. Фейсбук

По всичко изглежда, че уважението към българското общество значително е намаляло, щом политически лидер си позволява подобни жестове в институция, която е символ за цялата нация. Мнозина обаче разчетоха в жеста и чисто политическо послание – че коалицията се разпада и реално правителството към пропаст. Иначе казано – изборите предстоят.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.