Наглост! Украйна поиска смяна на имена на улици в София, Варна и Бургас (Вижте кои не им изнасят) Преглеждания: 4375

Снимка: Гугъл
3
Оценете този post

Украйна поиска промяна на имената на улици в София, узна Разкрития.

От посолството на страната у нас са отправили официален призив за преименуване на няколко улици в столицата, както и в Бургас и Варна. Искането им тези улици да носят или името на Украйна, или нещо производно.

Снимка: Гугъл

Така, например, ул. „Драган Цанков в София, наречена на името на българския министър-председател, на която се намира посолството на Руската федерация, трябва да се казва занапред ул. „Украйна“. Улицата, наречена на именития кюстендилски художник Никола Мирчев, на която е разположено руското консулство в столицата, да бъде преименувана на улица „Героите на Украйна“.

Посолството на Украйна иска още да заменим Македония с Украйна и така вече да се нарича улицата във Варна, на която е адресът на руското консулство там.

Улица „Ниш“ в Русе да се казва „Героите на Украйна“, гласи още съобщението на украинското посолство.

Аргументът за инициативата на дипломатическата мисия на Киев е „Принуждаването на руските посолства по целия свят да бъдат разположени по улиците „Украйна“ е част от нашите световни усилия да изолираме Русия и да депутинизираме света“, казват от посолството, като цитират своя външен министър Дмитро Кулеба.

Източник: Dir.bg

Коментари чрез Facebook

коментара

3 коментара
  1. Ангел Костадинов казва

    Започват да си показват рогата. И на такива нашите глупаци искат да изпращат оръжие.Това ще бъде най-голямата глупост.

  2. ЗОЯ КОЛЕВА казва

    Били сме пет века под турско робство, била съм в Украйна и по времето нна СССР,но не знам едно име на улица,изложбена зала,театър да носи име свързано с България. Когато в Украйна прекръстят пл-„Хресчатик“ на „Батенберг“ ще имат право.Путин навлече гнева с агресия, но Украйна ще постигне същия ефект с наглост. Тези претенции за промени миришат на вмешателство.Принципът,“Който не е с нас,значи е срещу нас“ има вероятност да се подмени-„Българинът е търпелив,но гостоприемството е до време“.

  3. Кирил ваклинов казва

    Някой от тях са крадци измамници и престъпници на черни връх в София минаха 7 бронирани коли с украйнци ужасна работа и след 1 юни искат да до останат в България по хотелите безплатно

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.