Ива Митева забърка интрига за избора на шеф на БНБ (Зам. председателката на НС замеси и Слави Трифонов)

0

Депутатката  смята, че кандидатурата за шеф на БНБ на ПП в лицето на Андрей Гюров не отговаря на всички изисквания за поста

Ива Митева тази сутрин в интервю за Нова тв заяви: „В споразумението на коалицията е написано, че всички ще обединят усилията си и ще имат единна политика по отношение на кадрите, които трябва да се изберат от Парламента. Ние като партия (ИТН) сме били последователни в това отношение. Още от 46-ия парламент поддържаме кандидатурата на Любомир Каримански за поста.”

Бившата председателка на НС каза още, че до сега не е чула нито 1 възражение срещу него . Дори от БСП и ДБ им били обещали да подкрепят кандидатурата на Каримански. И никой до сега не е казал, че е против него.

Госпожа Митева се чуди защо има проблем и недоумява, че тази важна тема все още не е обсъждана. А пък според самата нея Каримански изцяло отговаря на всичките изисквания.

Ива Митева в студиото на „Здравей България“

Тя каза още, че не желае да влиза в полемика, но кандидатът на ПП Гюров е работил в банка  една година и половина, и то в чужда. Освен това е бил на ниска позиция. Докато техния кандидат има 5 г на ръководна длъжност.

Ива Митева призна, че никак не е приятно да се четат постове в социалната мрежа от членове на „Продължаваме промяната”, написани срещу техния кандидат през уикенда. Но е категорична, че коалицията е здрава и няма да се разклати.

Запитана от водещите дали Слави Трифонов е присъствал на коалиционния съвет тя отговори: „ Аз не съм била там, съвета е бил лидерски, но дали Трифонов е бил немога да знам. Но съм сигурна, че той стои зад Каримански и няма да оттегли кандидатурата му.”

Източник: Блиц

 

 

 

 

 

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.