Васил Божков се измъква сух за 2 поръчкови убийства

Божков отстранява безскрупулно конкурентни и партньори
0

Покушенията срещу Манол Велев и Йордан Динов са по поръчка на Черепа
Божков отстранява безскрупулно конкурентни и партньори

Разследването на спецпрокуратурата сочи, че Васил Божков е поръчител на покушението на своя бивш съдружник Манол Велев през 2007 г. Днес Велев издъхна, след като прекара 15 години в кома. Търканията между двамата се появили заради собствеността на бинго зали и казина. Говори се, че Черепа притискал Велев да му прехвърли 50 процента от собствеността на игрални домове от веригата „Сезам“ и след отказа му последвала мократа поръчка.

Манол Велев бе прострелян в главана на 11 юли 2007 г. на излизане от офиса си на столичната улица „Мизия“. Бизнесменът тогава не загина, а почина едва сега, след като близо 15 години за него се грижеше жена му Весела Лечева.

Според спецпрокуратурата Васил Божков е поръчител и на убийството на благоевградчанина Йордан Динов, който бе разстрелян с 6 куршума посред бял ден в центъра на София. 40-годишният бизнесмен бе представител на букмейкърската къща „Скай спорт 365“ – единствената конкуренция на „Еврофутбол“, собственост на Черепа. Благоевградчанинът умишлено наемаше офиси в близост до пунктовете на „Еврофутбол“, като даваше по-високи коефициенти за мачовете отколкото хазартната компания на Васил Божков. Това наистина вбесяваше Черепа и той поръча екзекуцията на конкурента си. Преди да бъде убит, Динов няколкократно бе викан в полицията да дава показания за „черното тото“.

Източник: „Уикенд“

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.