Преди минути: Прокуратурата вика Бойко Борисов на разпит! (още подробности)

Бойко Борисов отива в прокуратурата
0

Бойко Борисов ще дава показания пред магистратите!

На разпит в прокуратурата е повикан Бойко Борисов. Новината е отпреди минути и е потвърдена официално. Екс министър-председателят ще отиде да дава показания пред магистратите в началото на идната седмица, а причината е повода, по който беше задържан на 17 март и досъдебното производство срещу него.

Бойко Борисов
Бойко Борисов отива в прокуратурата

Забавянето на разпита и отлагането му за след няколко дена е поради ангажиментите на адвоката му г-н Менко Менков. На разпит пред прокурорите ще бъде и настоящият премиер Петков, както се разбра преди дни. Той също ще даде показания във връзка с разследването на Борисов, срещу когото Петков бе и един от главните свидетели.

От гладската столична прокуратура са възложили повторни разследвания и проверки по казуса на служители от Следствения отдел.

Напомняме, че на 17 март вечерта полиция нахлу в домовете на Борисов, който, след два часа обиск, бе отведен за денонощие в ареста. Същото сполетя Менда Стоянова, Севдалина Арнаудова и Владислав Горанов. И четиримата бяха освободени след 24 часа като обвиненията им бяха свалени.

Пред медиите и пред десетките хора, събрали се да го чакат пред сградата на МВР, Борисов заяви, че това е нечуван тормоз и опит за сплашване от страна на Бойко Рашков и правителството. Кирил Петков пък обвини прокуратурата в защитаване на престъпници.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.