Симеон II: Винаги с Европейския съюз, никога срещу Русия! (още подробности)

Симеон II с позиция за България и войната
0

Симеон II с позиция за България и войната!

Симеон II даде интервю за полския вестник „Жечпосполита“, където коментира най-наболялата напоследък тема – войната на Украйна и Русия. Бившият министър-председател на страната ни заяви, че България трябва да бъде много мъдра в решенията, които взима по време на конфликта.

Симеон II
Симеон II с позиция за България и войната

„Ние сме малка държава, от нас не зависи нищо, но грешни решения ще имат дългосрочни негативни последици върху нас. Затова и бих казал така – винаги с Европейския съюз, но въпреки това никога срещу Русия! Мисля дори, че ЕС и Русия заедно – това би било страшна икономическа и политическа сила. Натам трябва да се мисли и действа, смятам“, сподели Царят.

Той не отрече и думите, които са приписвани на неговия баща, а те са: „Винаги да сме с Германия, но никога против Русия“. „Да, никъде не съм ги виждал написани тези думи на моя баща, но от години ги цитират. Всъщност в тях има много логика“, каза Симеон Втори.

Той категорично осъжда политиката на насаждане на омраза срещу цяла една държава и народ, заради нейния лидер. „Путин не е Русия. Управниците се сменят, страните и народите остават. Ако се замислим и се поставим на мястото на руснаците, в една толкова огромна територия, нормално е режимът им да е и малко по-авторитарен“, каза Царят.

Който отново посъветва България да бъде умерена в действията си и вземането на която и да е страна в световния спор в момента.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.