Сергей Лавров е с арменска жилка

0

Какво узнахме за произхода на дипломат №1 на Русия Сергей Лавров?

Външният министър на Руската федерация Сергей Лавров наследява фамилията на втория си баща. Той е зодия Овен, роден е на 21 март 1950 г. в руската столица Москва. Ранното си детство Серьожа прекарва в Ногинск – градче в Московска област, което сега наброява малко над 100 хил. души.

Бащата на Сергей е арменец, който обаче от грузинската столица Тбилиси. Той се казва Виктор и носи фамилията Калантаров или арменската Калантарян. Родителита на Серьожа обаче се разделят малко след раждането му и майка му, а оттам и синът й, приемат фамилията на втория съпруг Лавров.

Преди няколко години на една среща със студенти Сергей Лавров намеква за арменския си произход, но допълва, че народността няма значение за него. Въпреки че не знае езика на своите предци, от малък бъдещият дипломат започва да учи чужди езици – първо английски, след това френски, а впоследствие и някои екзотични източни езици, които се говорят в Шри Ланка и на Малдивите. Първата дипломатическа мисия на бъдещия държавен апаратчик е именно в Шри Ланка. През 1981 г. става представител на СССР в ООН в САЩ.

Дипломатът се жени още като студент за филоложката Мария. През 1982 г. в Ню Йорк се ражда дъщеря им Екатерина, която е образована в САЩ и във Великобритания. Сергеа Лавров неведнъж е подчертавал, че наследницата му живее в Русия с мъжа си и двете си деца. Някои сайтове обаче твърдят, че Екатерина живее в Швейцария.
Източник: „Уикенд

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.