Ами сега? Гърци и румънци изпразват магазините ни

Хората се питат ще доведе ли това до допълнително поскъпване на продуктите
0

Хората се питат ще доведе ли това до допълнително поскъпване на продуктите

Българите са сериозно притеснени след нашествието на гърци и румънци, които изпразват магазините ни.

Очевидци разкриват, че румънците атакуват хранителните хипермаркети в северната част на страната, а гърците – в южната.

магазините
Хората се питат ще доведе ли това до допълнително поскъпване на продуктите

Истерията, която е обхванала и тях е за основни хранителни продукти. „Телеграф“ припомня, че в Румъния през уикенда са се изкупували масово продукти като олио, захар, брашно и царевица. Поради тази причина ръководствата на хипермаркетите взели решение да ограничат продажбите.

Тъй като в северната ни съседка захарта и брашното започнали да изчезват от рафтовете, румънците се насочили към Русе и Силистра.
От Асоциацията на големите търговски вериги в северната ни съседка отбелязват, че напоследък се е увеличило драстично търсенето на трайни и нетрайни продукти.

За да бъде предотвратена спекулата, са предприети временни мерки, ограничаващи продажбите на някои от стоките. Именно това тласна хората, живеещи по-близо до границата с България да се отправят на пазар у нас.

Румънците не крият, че им излиза доста по-изгодно да се разходят до страната ни, за да заредят трайни продукти за един месец. Твърдят, че по този начин спестяват между 15 и 20%. Освен това тук все още няма ограничения и така те могат да се снабдят с по-големи количества от даден продукт.

Гърците също отскачат все по-често до страната ни, за да напълнят багажниците си с храна и да заредят гориво. Там цените на основните стоки са скочили много по-драстично, отколкото при нас. Гръцки шофьори споделят, че цената на литър бензин по тамошните бензиностанции е достигнала 2.20 евро.
Източник: blitz.bg

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.