Истерията обзе и румънците

Някои търговски обекти определиха лимит
0

Някои търговски обекти определиха лимит

Изглежда истерията владее не само нас, а и румънците.

От няколко дни насам се забелязва, че истерията е обхванала не само Букурещ, а и останалата част от северната ни съседка. Вероятно сами се досещате, че също като в пределите на родината ни, и там истерията е за слънчогледово олио.

истерия
Някои търговски обекти определиха лимит

Разликата е в това, че там хората се презапасяват и с други продукти като захар, брашно и царевица.
Дори се е наложило някои от големите вериги хранителни супермаркети в страната да ограничат продажбите.

Изданието „Gazeta de Sud” пише, че прави впечатление, че напоследък олиото и захарта са започнали да изчезват от рафтовете на магазините. Към момента румънците изкупуват главоломно най-евтините продукти. Повечето от основните продукти все още могат да бъдат открити в магазините.

Стоките, които се „изпаряват“ най-бързо от рафтовете, са олио, захар и брашно. Някои от търговските обекти в Яш сав действие ограничения за олиото, брашното и захарта, които може да закупи всеки един клиент. Лимитът на човек е до 5 бройки от артикул.

Последните данни на румънския статистически институт сочат, че именно гореспоменатите четири продукта, са повишили най-драстично цената си.

Междувременно все по-усилено върви мълвата, че след съботните боеве за олио, българите съвсем скоро ще бъдат изправени пред ново такова преживяване, но този път за яйца.
Източник: blitz.bg

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.