Изненадващо добри новини за цената на петрола

Цената пое дългоочаквана посока
0

Цената пое дългоочаквана посока

Новините за цената на петрола са повече от добри на фона на случващото се напоследък.

Едва ли на някого е убягнал фактът, че петролът преживя най-големия си скок в цената през последните 14 години.

И ето тук идват добрите новини – днес той изгуби близо 1/4 от стойността си. За пръв път от старта на войната в Украйна, до под 100 долара се срина цената на барел петрол в сурово състояние.

петрол
Цената пое дългоочаквана посока

Припомняме, че след като Европа и САЩ заявиха, че може да спрат да купуват руски петрол, цената на горивото достигна своя пик от близо 140 долара за барел.
Инвеститорите не крият, че са обнадеждени. Те вярват, че преговорите за прекратяване на огъня между Украйна и Русия са към своя край и изходът ще е добър. Именно това е и основната причина за изненадващия рязък спад.

На фона на всичко това в ефира на Нова тв председателят на Съвета на директорите на „Булгаргаз“ Иван Топчийски коментира, че се очаква увеличение на цената на газа с до 60%. Той побърза да уточни, че исканото увеличение се базира на прогнози.

Ако в края на този месец пазарът се успокои, а това вероятно ще се случи, предстои да бъдат внесени коригиращи данни за цената до КЕВР.
Топчийски посочи, че прогнозната цена се подава до 10-то число всеки месец. Той уточни, че е силно зависима от движението на борсовите групировки в първата десетвневка от месеца.
Източник: blitz.bg

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.