Билетчето до морето стига 50 лв през лятото Преглеждания: 273

Снимка: Гугъл
0
Оценете този post

Билетите за автобусния превоз поскъпват драстично, узна Разкрития.

Причината, посочена от превозвачите, е ясна – високите цени на горивата. От фирмите за превоз обясняват, че постоянно сменят цифрите и това, което е валидно днес, не е сигурно, че ще е валидно утре.

Засега цената на билетчето до морето все още държи 32-33 лв, но не се знае докога. Според експерти цената на автобусен билет до Бургас през месеците юни и юли ще надхвърли 40 лева, а до Варна ще подгони и 50 лв. Все пак донякъде успокояваща новина за пътниците е, че цената на билетите ще бъде увеличавана пллавно, не изведнъж.

Снимка: Гугъл

Превозвачите твърдят, че увеличението е очаквано, тъй като цените не са вдигани от 5 години, а на някои места и от 10. По думите им, дори билетчето да скоочи двойно, пак няма да е достатъчно, но си дават сметка, че при билет за градски транспорт от 2,5-3 лева, автобусите няма да има кого да возят.

В същото време столичани треперят дали билетчето за градския транспорт в столицата няма да скочи още, при положение, че и в момента е достатъчно скъпо – 1,60 лв. Затова стотици купуват кати за градския превоз за цялата мрежа. „Хората бързат да заредят картите си, за по-сигурно“, споделят продавачи на карти и билети.

Източник: Уикенд

Коментари чрез Facebook

коментара

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.