Криза в БНТ: Пореден топ водещ напуска медията! (още подробности)

Марина Матева напуска, отива при конкуренцията
0

Водещата на новините по БНТ се мести в ТВ Европа!

Действително ли има криза в БНТ и на какво се дължи тя – на липса на финанси, грубо отношение към кадрите или… Това се питат вече не само работещи в медиите, а и зрителите, след като гръмна новината, че пореден топ водещ е решил да напусне.

Марина Матева
Марина Матева напуска, отива при конкуренцията

Става дума за водещата на новините – чаровната Марина Матева. Оставката й вече е подадена, а тя си е намерила работа в телевизия „Европа“. Матева е на работа в телевизията майка от 2006-та година. Тя е завършила българска филология, а също и журналистика в Софийски университет.

Мнозина още не могат да повярват на прехвърлянето й в телевизия Европа, която макар и популярна, няма статута на национална медия, каквито са трите големи телевиии у нас.

Шушука се, че явно проблемът със заплащането в БНТ е сериозен, а в наши дни малцина вече са готови да работят за чест и слава. Отделен е и въпросът с ръководството на медията, което взима все по-странни и нелогични, според екипа и зрителите, решения.

Последното такова бе да се смени дългогодишният водещ Драго Чая в предаването „БНТ на 60“ като на стола му седне Мира Добрева. Рокадата така шокира и възмути зрителите, че много от тях обявиха бойкот и отказаха да го гледат без любимеца си.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.