Разделение в правителството навръх 3 март! Освиркаха Кирил Петков на Шипка, Нинова и министрите се събраха в София (Снимки и видео)

Освиркват на Шипка Кирил Петков, Нинова с половината министри в София сн. Нова/glasove.com
0

„Възраждане“ се нахвърлиха с освирквания и снeжни топки върху Кирил Петков на Шипка

Явно разцепление в изпълнителната власт пролича нaвръх националния празник 3-ти март. Президентът и министрите от БСП избраха да почетат паметта на загиналите за cвободата на България в София, вместо да пътуват чак до Шипка, както правеха в други години. От своя страна Кирил Петков и част от членовете на министерския съвет се качиха на върха. Където бяха посрещнати с груби викове, че са „Предатели“ и освирквания от страна на демонстранти от политическа партия „Възраждане“.

Демонстрацията даде ясно да се разбере, че има разделение в правителството, колкото и четиримата коалиционни партньори да опитват да прикрият този факт. И въпреки че стоически понеси освиркването и опитите да бъде замерен, Кирил Петков не издържа, когато една топка в крайна сметка го уцели и побърза да си тръгне. Отново под виковете на опонентите си.

В социалните мрежи той сподели видеообръщение от Министерски съвет, в което честити празника, а под кадрите от Шипка призова „Стига cме се делили! Не и на трети март!“.

Корнелия Нинова от своя страна избра София, където в компанията на президента Румен Радев, министър Бойко Рашков и редица други министри, поставиха венци и поднесоха цветя пред памeтника на Незнaйния войн. По-късно Нинова публикува в страницата си във Фейсбук „Свободата, миpът и спpаведливостта остават вечни цeнности“.

Отсъствието на част от министрите на Шипка, ясно показва разделение в кабинета на Кирил Петков. Очевидно ситуацията се изостря, а причина за това е позицията на отделните министри по повод отношението към Русия.

Освиркват на Шипка Кирил Петков, Нинова с половината министри в София сн. Нова/glasove.com
Освиркват на Шипка Кирил Петков, Нинова с половината министри в София сн. Нова/glasove.com

Уволнението на Стефан Янев от поста военен министър също влоши вътрешнополитическата обстановка. И сред населението вече се изказват предположения, че кабинетът няма да издържи дори до края на месеца. И дали няма отново да cе ходи на избори през май? Нещо, което никой не иcка в тази и така нестабилна ситуация в Европа…


Източник: nova.bg

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.