Руският външен министър Сергей Лавров постави в шах Украйна с тежко изискване!

Сергей Лавров иска Украйна да свали оръжието
0

Сергей Лавров с категоричен ултиматум към Украйна преди евентуални преговори!

Тежко изискване към Украйна за евентуален старт на преговорите за мир, постави руският външен министър. Сергей Лавров настоя изрично Володимир Зеленски да нареди на армията си да свали окончателно оръжието си. Той оповести това на пресконференция, която се проведе заедно с представителите на републики Луганск и Донецк.

Сергей Лавров
Сергей Лавров иска Украйна да свали оръжието

„Само тогава ще можем да говорим за срещи и преговори с Путин и Русия. Трябва да прекратите огъня и да оставите оръжията, защото никой от Москва не иска да окупира вашата територия. Искаме само мир, но и правото на всеки народ в модерна Украйна да може да определя себе си, той има това право“, заяви твърдо Лавров.

Същият обаче обвини директно в лъжа Володимир Зеленски като заяви, че ако той е бил склонен на неутрален статут и искаше да се разграничи ясно от НАТО, то до войната никога не би се стигнало. Въпреки това условието на Кремъл остава и то е Украйна да заяви отказ от желанието си да се включи в Алианса.

По-рано днес самият Зеленски като че ли бе склонен на това, тъй като сам го предложи и помоли Путин за преговори. Той обаче иска като ответна реакция някакви гаранции от Русия, че държавата му ще бъде защитена и в безопасност оттук насетне.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.