Спас Кьосев бяга от БНТ

Спас Кьосев с ново поприще
0

След 17 години в Телевизията Майка Спас Кьосев преминава в частния сектор

Един от дългогодишните журналисти в БНТ и успешен водещ на новините Спас Кьосев напуска редиците на държавната телевизия. Това предизвика изненада в медийните среди и се заговори, че вероятно той е в конфликт с колегите си. Причината се оказа друга, много по-прозаична, просто той е недоволен от заплатата си.

38-годишният Спас Кьосев споделя, че голяма част от съзнателния му живот е свързан именно с БНТ. Той е в редиците на държавната медия от цели 17 години. Той обяви, че започва работа в частната „Българска стартъп асоциация“. Заплатата му там ще е значително по-голяма, тъй като в Телевизията Майка журналистът е получавал около 3500 лв, а с бонусите е докарвал и 5 бона. За да направим сравнение, трябва да изтъкнем, че водещите на централната емисия на конкурентната Би Ти Ви получават по 10 000 лева.

Още преди много години Спас Кьосев беше добър тандем с друга звезда от БНТ – новинарката Радина Червенова. Въпреки, че ги наричаха майка и син заради възрастовата разлика, зрителите все пак ги приемаха добре.
Освен новините журналистът беше автор и водещ на авторското предаване „БНТ такси“, с което спечели две награди за журналистика.
Екипът на телевизията го оценява като изключително добър човек и професионалист.
Източник: „Уикенд

Спас Кьосев с ново поприще
Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.