Мика Зайкова разкри тази истина и остави всички без думи

Уточни, че става въпрос за доход
0

Уточни, че става въпрос за доход

В ефира на Нова тв, Мика Зайкова разкри истината по една от горещите теми напоследък.

За никого не е тайна, че през последните три десетилетия тя е работила в синдикат. Самата тя сподели, че там заплатите не били много високи. В този ред на мисли разкри че пенсията й е около 710 лева.

Мика Зайкова
Уточни, че става въпрос за доход

Тя обаче побърза да уточни, че това не е пенсия, а доход. Веднага допълни, че ако синът й, който живее в Щатите не й помага финансово, положението й няма да е никак розово.
Зайкова изчисли, че стойността на чистия доход от 710 лева е 508 лева. В този ред на мисли уточни, че 503 лева е чистият доход от минималната заплата .

Мика Зайкова допълва, че точно такива доходи получават 42 хиляди души, работещи в обществения сектор. В частния сектор са 565 хиляди души. Ако преди всички те са очаквали да получат нещо под масата, то към днешна дата това не е възможно.

По отношение на пенсионерите, Зайкова посочи, че около един милион от тях получават минималната пенсия от 370 лева. На практика това означава, че всички те са под линията на бедността като се има предвид факта, че хлябът е поскъпнал двойно, цената на олиото се е повишила с 42%, а всичко останало е поскъпнало с 15%. В заключение Зайкова допълни, че от началото на мораториума, сметката й за ток се е увеличила почти двойно, без каквато и да било промяна в потреблението.
Източник: blitz.bg.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.