Кирил Петков от Брюксел: Гледат ни като лъжливото овчарче! (още подробности)

Кирил Петков заяви, че европейските лидери нямат много вяра на страната ни
1

Кирил Петков – дела трябват, досега само сме приказвали!

В Европа малко ни гледат като онази приказка за лъжливото овчарче и не са виновни те, а ние – заяви от Брюксел премиерът Петков. Думите са по отношение на приема ни в Шенген и недоверието на лидерите от Европа към страната ни.

Кирил Петков
Кирил Петков заяви, че европейските лидери нямат много вяра на страната ни, трябва да се докажем

„Безчет са дадените обещания, разговори и прочие, но повечето така и не са изпълнени. Затова и да не ни учудва като ни гледат със съмнение и изпитателно. Искаме да сме в Шенген, да се движим свободно, но ето, че премиерът на Нидерландия примерно, бе против“, каза Кирил Петков.

Добави, че лично е говорил с Марк Рюте и нещата ще изкристализират, но бавно и с ясна промяна от наша страна. Трябва България да спечели европейското доверие, защото то няма да ни дойде отгоре и даром, каза премиерът.

„Доверието ще дойде като имаме добър контрол на европейската си граница, като отрежем окончателно ръцете на корупцията, убием контрабандата, чийто размери бяха колосални. Имаме и много пропуски, много области с така наречените от тях „социални дефицити“. Работа трябва, но истинска, на дело“, заяви Петков.

Доволен е обаче от разговорите си с Макрон, Рюте и Олаф Шолц, с които са се договорили за сътрудничество в ЖП-то с Франция и за размяна на опит и кадри в строенето на магистралите с Германия.

1 коментар
  1. Kamito казва

    Ти си най-лошото нещо, случвало се на българите.Да си им честит,те те избраха.Свга ще реват от тъпанарските ти изцепки.Да са честити. И март месец,на новите избори,пак за теб да гласуват,Кире,Гоу Хоум

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.