Нова трагедия застигна Eва Найденова от „Тоника“

Положението й никак не е завидно
0

Положението й никак не е завидно

Нова трагедия застигна певицата Ева Найденова от „Тоника“.

Вдовицата на Гого Найденова наскоро се е простила и с майка си. Жената е напуснала този свят на 90-годишна възраст.
Дълго време Ева Найденова бе ангажирана с грижите покрай възрастната й майка. Това бе и причината, поради която тя почти не напускаше дома им в Айтос.

Ева Найденова
Положението й никак не е завидно

В името на това да е неотлъчно до родителката си, Ева бе загърбила не само личния, а и професионалния си живот. Тъй като доходите й не са никак високи, тя нямала възможност да наеме жена, която да се грижи за нея. Освен това майка й била на легло, което допълнително усложнява ситуацията.

Запознати припомнят, че 69-годишната Ева Найденова се пенсионира с пенсия от 200 лева. От миналата година обаче Министерството на културата й отпусна още 350 лева добавка за заслуги и постижения. По този начин пенсията й набъбнала до сумата от 550 лева месечно.

Синът на Ева взе решение да си пробва късмета в чужбина още през миналата година. Основната причина, довела го до това решение, бяха именно сериозните финансови затруднения на семейството му. Той все още е зад граница и изпраща на майка си част от парите, които успява да спести.

Финансовите тегоби в семейството настъпиха още преди близо десетилетие, когато съпругът на Ева Найденова се поболя и рухна изведнъж. Дълго време не му бе поставена диагноза, а семейството похарчи спестяванията си за неговото лечение, което в крайна сметка не даде очаквания резултат.
Източник: retro.bg.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.