Проф. Кожухарова: Мерките вече трябва да отпаднат!

Проф. Мира Кожухарова е на мнение, че мерките трябва да отпаднат
0

Проф. Мира Кожухарова е на мнение, че мерките трябва да отпаднат и обществото започва да живее с тази нагласа

Тя добави, че от две седмици се наблюдава спад в броя на новите случаи, като на 1 февруари техният брой е бил най-голям.

Експертът добави, че намаляват и хоспитализациите, тъй като вирусът вече е познат. Тя е категорична, че вече имаме готовност за отпадане на мерките, въпреки че и в момента не са затегнати много.

Проф. Мира Кожухарова е на мнение, че мерките трябва да отпаднат
Проф. Мира Кожухарова е на мнение, че мерките трябва да отпаднат

Относно зелените сертификати, Кожухарова счита, че са били въведени в тежък момент и се надяват фалшивите да са наистина по-малко на брой.

Според нея носенето на маски в закритите помещения е от полза, но учениците е по-добре да ги свалят, тъй като при тях вирусът не протича тежко.

Тя недоумява откъде математиците намират информация за прогнозите си за следваща вълна.

Кожухарова добави, че ковид вече трябва да се приравни към грипа. Тя е категорична, че ще има мутации, но според нея в никакъв случаи те не могат да се определят като опасни.

Експертът е на мнение, че трябва да се премахне карантината на контактните лица, които нямат симптоми, а за болните тя трябва да е не повече от 5 дни.

Професорът добави, че в случая влияние оказват и финансови фактори, тъй като отмяната на извънредната ситуация предполага и отпадане на помощите.

Източник: btv.bg

 

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.