Каква е съдбата на иззети от МВР улики за милиарди? И защо Бойко Рашков мълчи за аферата (Скандални разкрития) Преглеждания: 2044

Снимка: Фейсбук
0
Оценете този post

Жесток скандал се заформя покрай МВР и Бойко Рашков, узна Разкрития.

Става въпрос за иззета при акция криптовалута на стойност 20 млрд. лева, чиято съдба към днешна дата е напълно неизвестна. Ивайло Мирчев, депутат от ДБ, зададе въпроса ребром към министър Рашков, но отговор все още няма.

Питането е било официално заведено в деловодството на парламента още преди 20 дена – на 21 януари. За протокола, по конституция Рашков е длъжен да даде отговор в рамките на до една седмица след това. Седмицата отдавна е минала, но отговор няма.

бойко рашков
Снимка: Фейсбук

Такъв дойде единствено от министърът на електронното управление Божидар Божанов, но той е меко казано незадоволителен. Тъй като в него се казва, че в оглавяваното от него ведомство информация за конфискувани биткойни няма. Прокуратурата също отрича.

Наши източници разкриха, че виртуалната валута най-вероятно никога няма да бъде открита, тъй като информацията за вортуалния портфейл, в който се съхранява, вече е предадена в ръцете на няколко души, заемащи много високи държавнии позиции.

Любопитното е, че и световни финансови анализатори твърдят, че въпросните биткойни са собственост на българските власти. Доклад на голямата криптоборса „Kraken” твърди, че страната ни е най-големият държавен държател на валутата и нейният актив представлява над 1% от всички „изкопани” биткойни – забележете – в световен аспект.

Бойко Рашков е единственият, който може да повдигне завесата над аферата за милиарди. Разбира се, ако поиска…

Източник: Уикенд

Коментари чрез Facebook

коментара

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.