Горещи новини за наглия обир в Катуница

0

Горещи новини за наглия обир в Катуница

По случая с обира в село Катуница вече има задържани. Арестувани са двама души.

Единият от тях е 34-годишният Васил Николов – Рупеца. Той е с богато криминално досие. Арестуваният мъж в момента е безработен, но многократно е бил хващан със забранени вещества. Задържан е и за извършване на кражби. Рупеца живее със своята майка.

Има задържани за обира в Катуница
Има задържани за обира в Катуница

Негови приятели са открили торбата с парите, които той е задигнал от пощата в пловдивското село. След дръзкия обир престъпникът е излязъл да пийне със свои приятели, надявайки се, че по този начин ще си осигури алиби и разследващите няма да стигнат до него.

В извършването на дръзкото престъпление Рупеца е разчитал и на помагач. Помогнал му е още един мъж, който е от съседно село. Помагачът на крадеца също има солидно досие.

Красимир Юруков, който е кмет на селото, заяви, че в момента тече ревизия в пощата. Той добави, че по-късно днес всички пенсионери ще получат парите си.

Юруков сподели и подробности за случая. Той заяви, че служителката в пощата първоначално е отказала да изпълни искането на крадеца, но след като той стрелял във въздуха с газов пистолет, тя е дала парите. В този момент в пощенския клон е имало още двама души.

Още вчера след обира няколко бизнесмена от Катуница се свързали с кмета, заявявайки готовност да възстановят откраднатата сума, за да не останат пенсионерите без пари.

Източник: Блиц.бг

 

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.