Скaндален обиск в дома му, скандално уволнение – защо Кирил Петков и Асен Василев вдигнаха мерника на Николай Павлов? (Шефът на Булгаргаз на разпит в прокуратурата – Подробности) Преглеждания: 1890

0
Оценете този post

Скандалът с остранения шеф на Булгаргаз се задълбочава все повече, узна Razkritia

Сваленият от поста Николай Павлов беше привикан на разпит тази сутрин в Софийската прокуратура. Засега само като свидетел по досъдебно производство, но над името му тегнат съмнения, че като директор на дружеството е работил против интересите на България, на българските граждани и на бизнеса.

Това бяха и мотивите на правителството за отстраняването му като Павлов беше буквално премахнат, заедно с цялото ръководство. Какво обаче се крие в действителност зад това уволнение? И защо Кирил Петков и Асен Василев вдигнаха мерника на директора?

Според наши източници премиерът и вицето му, които действат в подозрителен синхрон още от както бяха част от служебния кабинет, са търсели начини да отстранят Павлов, тъй като се оказал пречка по пътя им в овладяването на газовия пазар у нас. А как може да се случи това? Естествено, посредством овладяване и контрол на Булгаргаз – държавния газов търговец.

Напрежението между Павлов и Петков се усети още по въпроса с азерския газ (ще ви припомним скандала и с него малко по-надолу в темата), но след това, поне за кратко нещата сякаш се успокоиха. Румен Радев също се опита да озапти премиера с няколко телефонни обаждания. Очевидно обаче уволненият директор е бил сериозен трън в очите на Петков и сие. Защото само преди седмица в дома му нахлу полиция и то още в тъмни зори.

Цялото семейство спяло, когато униформените пристигнали и, размахвайки полицейска заповед, заявили, че ще претърсят дома му и ще го отведат с тях. Съпругата на Павлов изпаднала в шок и случващото се, а самият той категорично отказал да тръгне където и да е, още повече, че бил и във влошено здравословно състояние. Повикал на място адвоката си, който пък установил,  че заповедта за обиск е нерегламентирана и е просто едно листче.

И ако това не ви се струва достатъчно скандално, нека да добавим, че това е първата полицейска акция на новото правителство, обещаващо промяна, която не е обявена публично. Нещо повече, медиите изобщо не бяха запознати със случващото и някак си усещането беше, че всичко се прави тайно и задкулисно.

Малко предистория

В крайна сметка цялата кампания завърши с победа за Кирил и Асен и уволняването на Николай Павлов. Който разгневи двамата след като, по негово нареждане, Булгаргаз сезира ДАНС заради изтичане на информация за клаузи на договора с азерския доставчик на природен газ.

Подобни действия ще доведат до негативни последствия за българското дружество, а също ще нагнетят напрежение между него и азерската компания, алармира тогава Павлов. Той заяви и че се разпространяват факти за Булгаргаз, които не са истина.

Той в прав текст обвини Българската газова асоциация, че изнася информация и така застрашава сериозно доставките на газ към страната ни. „Оказахме се в такава ситуация, в която не само, че ще останем без газ, ами и ще отнесем снакции“, разгневи си в интервю за бТВ уволненият в последствие директор.

Очевидно твърде смелите му обвинения не са се харесали на министър-председателя и сие и те побързаха да предприемат мерки срещу него.

Припомняме ви, че Николай Павлов беше назначен от президента Румен Радев за служебен министър на енергетиката в първия му служебен кабинет. Последните две служебни правителства не откриха нередности в работата му и по тяхно време той си остана начело на Булгаргаз. До момента, в който Кирил Петков и ПП поеха властта.

 

 

 

 

 

 

Коментари чрез Facebook

коментара

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.