Гласят Иво Сиромахов за шеф на БНТ

От ИТН тикат Иво Сиромахов за директорския пост в БНТ
0

Слави Трифонов има коз за директорския пост в БНТ – сценариста Иво Сиромахов

В последните години Слави Трифонов стана известен с манията си да сложи ръка на телевизията майка – БНТ. След като депутатите му от „Има такъв народ“ държат на разследване на дипломата на Емил Кошлуков, който оглавява телевизията, с намерението да го свалят от директорския стол, от обръжението на Дългия докладват, че шефът им има свой коз за директорския стол на медията – сценариста Иво Сиромахов.

Фаворит за директорския стол в БНТ е 51-годишният Иво Сиромахов, известен сценарист от „Шоуто на Слави“, а също и автор на романи и пиеси. Много вероятно точно той да седне в стола на Кошлуков, чийто мандат свършва през април, т.г. Самият Кошлуков обаче няма никакво намерение да се оттегля, а напротив – обяви, че ще кандидатства за нов мандат пред СЕМ. Според източник на изданието някогашният дисидент търси лоби сред средите на ГЕРБ-СДС за второ господство в държавната телевизия. В същото време обаче Слави Трифонов и депутатите му се борят това да не се случи.

В битката за шефския пост ще се включат е Камен Алипиев-Кедъра, старата „муцуна“ от „Панорама“ Иван Гарелов, както и вечният кандидат Сашо Йовков. В същото време депутати убеждавале сегашния водещ на „Панорама“ Бойко Василев също да подаде документи за конкурса, но той пък нямал такива мераци.

От ИТН тикат Иво Сиромахов за директорския пост в БНТ
Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.