Братя Галеви прокудени от България за още 5 години

Братя Галеви се укриват в Дубай
0

Дупнишките фараони Ангел Христов и Пламен Галев, известни като Братя Галеви, ще трябва да се крият още 5 години в Дубай

През следващите 5 години Братя Галеви ще видят България през крив макарон – пише в. „Уикенд“. Това стана ясно, след като в края на миналата година МВР изпрати писмо до Интерпол за удължаване на издирването на двамата мафиоти заради влязлата им в сила присъда у нас. С този акт вътрешното ведомство се спаси от голям юридически гаф и можеше да стане за срам и резил – коментира изданието. Причината е, че през 2022 г. изтича абсолютният давностен срок на присъдата, която бандитите получиха.

Изданието припомня, че през 2012 г. Върховният касационен съд окончателно ги осъди на по 5 години затвор за сформиране и участие на престъпна банда за рекет и изнудване. В правораздаването обаче има един тънък момент – този за 10-годишния давностен срок на присъдата. Ако осъдено лице не излежи присъдата си 10 години след обявяването й, тя автоматично отпада. Тази врътка чакаха да използват и Братя Галеви и да се върнат в България и да харчат парите си на воля.

Давностният срок се увеличава автоматично обаче с още 5 години, ако МВР предприеме действие по издирване. Точно това е направило вътрешното ведомство чрез писмото си до Интерпол. Така Братя Галеви ще трябва да се крият в чужбина поне до 2027 година.
Повече от 10 години държавата прави опити да конфискува имотите на дупнишките мафиоти, които се оценяват за стотици милиони левове. Делата обаче се точат и досега, като причината е смехотворна – босовете не можело да бъдат открити, за да им се връчат официално призовките.
Това пък позволява на Братя Галеви да си харчат парите в Дубай и да си щракат волно с пръсти в компанията на друг български бежанец милионер там Васил Божков-Черепа.

Братя Галеви се укриват в Дубай
Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.