Гробищата на село Пудрия почерняха от униформени заради ексхумацията на Миглена Сиренянска (ГАЛЕРИЯ СНИМКИ) Преглеждания: 1876

0
Оценете този post

Аутопсия ще установи причината за смъртта й

Гробищата на врачанското село Пудрия почерняха от униформени.

На място пристигнаха екипи на съдебна медицина и криминална полиция. Поводът за това бе ексхумацията на младата жена, която издъхна пред очите на невръстното си дете.
Смъртта на 43-годишната Миглена Сиренянска разтърси цялата страна. Мнозина се навдигнаха срещу здравната система и дори поискаха оставката на здравния министър проф. Асена Сербезова.

Пудрия
Аутопсия ще установи причината за смъртта й

Тялото на младата жена бе ексхумирано по нареждане на Окръжна прокуратура-Враца. Ексхумацията бе извършена в присъствието на съдебен лекар, поемни лица и полиция, предава агенция BulNews.
Служители на погребалната агенция, организирала погребението на младата жена, също са оказали съдействие за ексхумирането й.

Пудрия

Припомняме, че до това положение се стигна, след като свидетел на случката разпространи клип от въпросната вечер. Мъжът, с когото Миглена Сиренянска живяла на семейни начала – Николай Витанов не бе съгласен на ексхумация. Той посочи, че се опитват да преживеят трагедията и би искал душата й да почива в мир.

За да стане ясно обаче каква е причината, довела до смъртта на младата жена, е нужно тялото й да бъде подложено на аутопсия, каквато не е била извършена, преди тя да бъде погребана.

Пудрия

Недоволството на хората във Враца се засилва. Те искат оставката на директора и цялото ръководство на МБАЛ „Христо Ботев“.
Наложи се полицаи да осуетят набезите на протестиращите чрез жива верига от вътрешната страна на входа на Спешното отделение, където се събрало множеството.

Източник: blitz.bg

Коментари чрез Facebook

коментара

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.