Мариана Векилска иска по-висока заплата от БНТ (Подробности)

Мариана Векилска иска по-висока заплата от БНТ сн. Инстаграм
0

Мариана Векилска не е доволна от заплата си в БНТ

Мариана Векилска не е доволна от заплатата си в БНТ. Водещата на предаването „България в 60 секунди“ не била доволна от парите, които получава.

Провалилата се с работата си за Европейската комисия телевизионерка се била договорила за заплата от цели 5000 лева, когато започнала работа в БНТ преди малко повече от година, твърдят запознати.

Парите обаче не били по трудов договор, а се натрупвали с допълнителното материално стимулиране, което й давали. Мариана им се радвала няколко месеца, а след това хонорарите рязко били намалени, шушукат колегите й в телевизията.

Звездата била бясна, но сдържала яда си, тъй като в момента няма къде другаде да отиде. След като напусна Би Ти Ви преди време, за да се пробва в Брюксел, вратите там са й били затръшнати и се очаква, че най-малко още 5 години няма кой да я покани на старото й работно място.

В Нова телевизия също не я искали, тъй като там в момента конците се дърпат от много от бившите колеги на Мариана от Би Ти Ви, с които тя трудно се сработва. Освен БНТ, остават кабеларките.

Векилска започва кариерата си в една от тях – Канал 3, но не й се връща на подобно място. Ето защо се съгласила да работи за двойно по-малко пари от предварително договорените. Но не се била примирила.

Наскоро Мариана и предаването й получиха награда „Достойните българи“. Това дало повод на водещата да заговори и за по-достойно заплащане. Тя подчертала достойнствата на шоуто си, както и безспорния факт, че е едно от най-популярните и разпознаваеми лица в телевизията.

Векилска започнала да прави недвусмислени намеци, че ако в БНТ не я ценят, другаде ще я оценят по достойнство.

Мариана Векилска иска по-висока заплата от БНТ сн. Инстаграм
Мариана Векилска иска по-висока заплата от БНТ сн. Инстаграм

Според слуховете, другото много популярно лице на БНТ – Мира Добрева, взимала 5000 лева на месец за работата си в „Отблизо“, което е само час седмично. Това вбесявало Мариана, която е в ефир всеки ден, но срещу много по-скромно заплащане, предават от hotarena.net.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.