Футболна екипировка за деца Преглеждания: 133

0
Оценете този post

Като родител може да е трудно да прецените точно какво оборудване е необходимо за младежкия футбол, но R-Gol са помислили за това. Ще ви предоставим информация за основната футболна екипировка за деца, която е необходима, за да започнат да играят спорта, който обичат – футбола.

 

Страхотния стартов пакет за младежки футбол включва:

 • Футболна топка
 • Футболни кори
 • Футболни обувки
 • Футболни чорапи / Калци
 • Лента за фиксиране на футболни кори и чорапи
 • Мрежа за футболна врата

Футболна топка

Футболната топка е първото нещо, което трябва да ви дойде на ум, когато мислите какво оборудване е необходимо за младежкия футбол. Без футболна топка вашето дете няма да може да играе, а това е съществената част от спорта. По отношение на това коя футболна топка ще изберете вие или вашето дете ще зависи от възрастта му. Това е така, защото има различни по размер футболни топки за различни възрастови групи.

Футболни кори

Ако детето ви сериозно се занимава с футбол и иска да започне да играе младежки футбол за местния клуб, тогава футболните кори, трябва да са приоритет в списъка ви с неща, които да закупите, преди да започне да играе. Задължително е играчите да носят футболни кори, поради степента на защита, която осигуряват и свеждане до минимум на контузиите.

Може да бъде много опасно, ако играчите носят футболни обувки, без футболни кори и вероятността от много наранявания или за счупване на кости е голяма. Ето защо е важно да намерите такива, които вашето дете ще хареса и ще му бъдат удобни. Последното нещо, което искате, е детето ви да изпитва дискомфорт от футболните кори, докато играе мач.

Има различни видове футболни кори, но в крайна сметка всички те вършат същата работа за защита на пищяла. Въпреки това, можете да получите футболните протектори, които се доставят с опори за глезена за допълнителна защита, която някои може да предпочетат. Поставянето на тези подложки за пищяла отнема повече време, тъй като трябва да събуете обувката и чорапите си.

Футболни обувки

Вашето дете определено ще се нуждае от подходящите обувки, за да играе футбол, но това обикновено зависи от повърхностите, на които тренира. Най-често това е трева и в този случай ще му трябват съответния вид футболни обувки.

Идеята на футболните обувки е те да бъдат правилните и да съответстват на повърхността, на която се играе, за да осигурят необходимата стабилност. Ако се играе с правилния тип обувки, това помогне на играчите да не се подхлъзнат и ще имат по-добро сцепление на краката си, за да се справят на терена.

Футболните обувки биват няколко вида:

 • Футболни обувки с мека основа
 • Футболни обувки с твърда основа / футзал
 • Футболни обувки за изкуствена трева
 • Футболни обувки за твърда земя
 • Футболни обувки за трева

Футболни чорапи / Калци

Футболните чорапи са от съществено значение за екипировката и са част от комплекта. В повечето случаи, ако детето ви играе футбол за местен клуб, вероятно ще му бъдат предоставени калците. Въпреки това, ако децата просто започват да се занимават със спорт и играят в  училищния отбор или дори на тренировки, комплектът ще им бъде необходим. От детето ви ще се очаква да осигури свои собствени футболни чорапи, които помагат и поддържат футболните кори на място и скрити.

Лента за футболни кори и чорапи

Лентата за фиксиране на калци е важна част от екипировката за младите футболисти, тъй като помага да се поддържат футболните кори и чорапите на място. Ще забележите, че повечето професионални футболисти използват лента за футболни кори. Няма нищо по-разочароващо от това да се навеждате и да коригирате подложките и чорапите на всеки две минути.

Лентата за фиксиране на футболни кори и чорапи се предлага в различни цветове, които идеално да съответстват на цвета на детските футболни екипи. Ще видите в професионалните лиги, че всички носят съответстваща цветна лента за фиксиране на футболни кори и чорапи, която се съчетава с цвета на футболния екип.

Мрежа за футболна врата

Наличието на футболна врата в задната ви двор или в съседния парк е чудесен начин вашето дете да практикува уменията си. Колкото повече тренировки и усилия влагат, толкова по-добро ще бъде представянето им. Това също е чудесен начин да излезнат от вкъщи и да потичат на въздух, а родителите да се насладят на спокойствие и тишина за няколко часа.

 

Коментари чрез Facebook

коментара

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.