Вижте родната къща на Кирил Петков Преглеждания: 5201

0
Оценете този post

Това е родният дом на Кирил Петков в Дупница

Кирил Петков не стъпвал в родния си дом от дете, споделят жители на Дупница. Неговата майка Венета е родом от там и това е малко известен факт. Райна и Васил Богданови, които са баба и дядо на настоящия премиер на майчина линия, са прекарали в този дом целия си живот.

В момента къщата има изключително занемарен вид. Съседи на премиера споделят, че дворът на дома му е пълен с вехтории и никой не поддържа двора.

Единствено неговият вуйчо Камен, който също живее в София, се отбива да нагледа имота.

Докато прародителите на Петков били живи, цялата къща блестяла от чистота. Сега за това напомня единствено табелката „Образцов хигиеничен дом“, която все още стои на входната врата.

Райна и Васил са били учители в града. Бабата на Кирил Петков има собствено магазинче за мляко и хляб. Дядо му доживял до 90-годишна възраст, но баба му починала преди това.

Венета напуснала града, когато била в осми клас. Тогава тя отишла да учи в столицата. С бащата на Петков се запознала в Пловдивския университет. След като се омъжила, заминала за Канада. Когато се е прибирала в България, тя се отбивала в Дупница, само за да вземе родителите си в София.

Корените на Венета са от дупнишкото селце Грамаде, но от къщата им там не е останало нищо, пише Ретро.бг.

Коментари чрез Facebook

коментара

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.