Исторически акт! Кейт Мидълтън става полковник на гренадирската гвардия (Херцогинята приема военните титли на Андрю?) Преглеждания: 833

1
Оценете този post

Смята се, че гренадирската гвардия иска Кейт Мидълтън да замени принц Андрю като техен полковник

Кейт Мидълтън е на път да предизвика прецедент и да остави ярка следа в британската история. И то завинаги. Съпругата на принц Уилям може да получи покана да представлява гренадирската гвардия. И да бъде техен полковник, след като тази чест бе отнета на принц Андрю.

Херцогът на Йорк загуби почетната си позиция, след като кралицата го лиши от титлата му, както и от военните и благотворителните му патронажи.

Позицията на полковник е върната на нейно Величество по подразбиране, но се разбира, че висшите служители настояват херцогинята на Кеймбридж да получи позицията.

Ако поеме ролята, 40-годишната Кейт ще бъде първата жена-полковник, която е била избирана в 366-годишната история на полка.

Високопоставен източник от Гренадирската гвардия каза пред „The Times“: „От проведената анкета в редиците стана ясно, че всички те биха искали това да е Кейт.

„Всички се възхищаваме на начина, по който тя се вписа в кралския двор и от начина по който се държеше. Благодарение на това изглежда, че никога не е бъркала.“

Военен източник каза пред изданието, че името на новия полковник е трябвало да бъде обявено в понеделник, но е отложено.

Източникът обаче твърди, че това „не е херцогинята на Кеймбридж“, но посочва, че фактът, че съобщението не е направено, означава, че „се замислят отново за това“.

Новият полковник се избира от полка и от 95-годишната кралица, която по подразбиране пое ролята на Андрю. Елизабет има право да предложи снаха си на почетния пост – една позиция, която ще й даде много като бъдеща кралица, а също така и опит като пълководец.

Кейт Мидълтън поема позицията на Андрю като полковник на гренадирите? сн. Инстаграм
Кейт Мидълтън поема позицията на Андрю като полковник на гренадирите? сн. Инстаграм

Създадена през 1656 г. от крал Чарлз II, гренадирската гвардия е участвала в почти всяка голяма кампания на британската армия, включително Наполеоновата, Кримската, Бурската, Първата и Втората световни войни.

Коментари чрез Facebook

коментара

1 коментар
  1. искам подПолковник казва

    На една жена мъжът станал подполковник и приятелките я питат: “Е, хубаво ли е да си подполковник?”
    Тя отговорила: “Абе хубаво е, ама по-хубаво е под капитан”. ?

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.