Не е за вярване какво се случва във Великобритания Преглеждания: 462

Организаторите ще използват модела „100:80:100“
0
Оценете този post

Организаторите ще използват модела „100:80:100“

Не е за вярване какво е напът да се случи във Великобритания.

Няколко големи фирми, заедно с британското подразделение на японската Canon ще вземат участие в пилотен проект за въвеждане на 4-седмична работна седмица, отбелязва „Таймс“.

Стартът на проекта ще бъде даден през юни. Предвижда се да продължи шест месеца. Целта е да се постави на реален тест хипотезата, че намаленото работно време повишава значително производителността на бизнеса и благосъстоянието на персонала.

Великобритания
Организаторите ще използват модела „100:80:100“

Инициатори на проекта са новозеландските предприемачи Андрю Барнс и Шарлот Локхарт. Преди да докажат, че изискването към персонала за по-малко работни часове повишава производителността, двамата са „направили“ парите си от право и финанси.

Изпълнението на проекта е съвместно с мозъчния тръст Automomy

Изпълнението на проекта е съвместно с мозъчния тръст Automomy, както и учени от университетите в Кеймбридж и Оксфорд, и Бостънския колеж.
За периода на експеримента всички участници в проекта ще имат четиридневна работна седмица, без да бъдат намалявани възнагражденията им.

Организаторите посочват, че ще използват модела „100:80:100“, който предполага 100% заплащане за 80% от работното време като в замяна на това ангажиментът на участниците ще е за поне 100%-во поддържане на производителността.

Директорът на проекта 4 Day Week във Великобритания Джо Райл казва, че тъй като се върви към излизане от коронавирусната пандемия и икономиката ще започне да се възстановява, много хора ще потърсят баланс между професионалния и личния живот.
Идеята за работна седмица от 4 дни става все по-актуална. Райл посочва, че целта на този проект е да покаже, че печеливши в случая са и двете страни – и бизнесът, и служителите.

Ръководителят на базираната в Единбург Canon Medical Research Europa – Кайл Луис посочва, че участието в този проект е възможност производственият процес да бъде адаптиран така, че да е по-полезен и продуктивен за служителите.

Желаещите да вземат участие в експеримента ще трябва да се регистрират до края на месец март. Очаква се към проекта да се присъединят още поне 20 компании, пише blitz.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.