След скандалите с Хари и Андрю: Кралица Елизабет раздава почетни медали, за да върне мира в семейството! Преглеждания: 714

0
Оценете този post

Принц Хари, Меган и принц Андрю ще бъдат наградени със специални платинени юбилейни медали от кралица Елизабет следващия месец.

Възпоменателните медали се връчват и на служителите на първа линия в полицията, пожарната и спешната помощ, които са натрупали пет години служба, в знак на благодарност. Членовете на кралското семейство с една година квалификационен стаж също ще получат медали.

Жестът на Елизабет очевидно има за цел да сплоти семейството. И да покаже, че кралицата не е забравила онези членове на фамилията, които са избрали да избягат далеч от нея.

Но както и при предишните юбилеи, кралицата ще плаща от своя фонд за медалите, които ще бъдат връчени на членовете на нейното „по-разширено“ семейство, включващо както работещи, така и неработещи членове.

И тази година неработещите членове ще включват Андрю, Хари и Меган.

Миналата седмица херцогът на Йорк беше принуден да се откаже от всичките си кралски роли и да спре да използва титлата си „кралско височество“, тъй като е изправен пред съд в САЩ като „частен гражданин“.

Кралски източник каза: „Както и за предишните юбилеи, вероятно е по-далечните членове на кралското семейство да получат платинен юбилеен медал… те се финансират частно и са възпоменателни.“ Разбираемо е, че Андрю, Хари и Меган ще имат право да носят медалите си с „цивилно облекло“, ако бъдат поканени на събитие, на което дрескодът позволява „декорации“.

Но кралицата може да не успее да връчи медалите на Хари и Меган лично.

Кралица Елизабет раздава медали, за да сплоти семейството? сн. Flickr
Кралица Елизабет раздава медали, за да сплоти семейството? сн. Flickr

Хари заплашва да потърси по съдебен път преразглеждане на решението на Министерството на вътрешните работи да не му позволи да плаща за полицейска защита за него и семейството му, докато са във Великобритания. Без тази сигурност той се чувства неспособен да пътува до Обединеното кралство, каза неназован говорител, пише „Дейли мейл“.

Коментари чрез Facebook

коментара

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.