Принц Хари праща на съд и британското правителство: Искам кралска охрана! Преглеждания: 273

Хари и Меган искат отново кралска охрана сн. Flickr
0
4/5 - (1 vote)

Принц Хари продължава да настоява за кралска охрана

Меган Маркъл и принц Хари бяха лишени от кралските си привилегии и охраната, след като прекратиха връзките с кралското семейство. Оттеглянето им от кралския живот и преместването в Америка определено се отразиха на живота им. Те бяха лишени без кралска издръжка и без охрана. Именно последното изкара от равновесие принц Хари, който настоява охранителите да се върнат.

Въпреки че състоянието им се изчислява на няколкостотин милиона долара и предстоящи приходи в размер на поне милиард, Меган и Хари настояват да получат охрана от правителството на Британия. Принцът дори заведе съдебен иск с искане за постоянна охрана, а битката може да се проточи с години.

Официално, Хари иска да доведе семейството си в Британия. И докато е на посещение в родината си, той иска да получава същата охрана като останалите членове на кралското семейство. Разходите принцът предложил да плати с лични средства, за да не ощетява държавния бюджет. И като мотив посочва факта, че миналата година е бил преследван от папараци, след като е напуснал благотворително събитие в Лондон. И никой не е спрял репортерите да го следят.

Ако правителството откаже съдействие, битката може да стигне до Върховния съд, прогнозират от „Дейли мейл“.

Самият Хари е категоричен, че много иска да доведе семейството си в Англия, но се страхува за сигурността им. Още повече, че малките Лилибет и Арчи си остават любима мишена за терористите, особено ако са в Англия.

„Не е безопасно за семейството ми да бъде лишено от защита, докато сме в Британия“, коментира принца. А адвокатите му са категорични, че ако не получи необходимата защита, ще заведат съдебен иск. И ще отнесат случая и до Върховния съд, ако се наложи.

Хари и Меган искат отново кралска охрана сн. Flickr
Хари и Меган искат отново кралска охрана сн. Flickr

Меган и Хари прекратиха кралските си ангажименти в началото на март 2020-а година. Малко след това се преместиха да живеят в САЩ. За постоянно.

Коментари чрез Facebook

коментара

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.