Страшни новини за Георги Първанов

Имотът има висока сантиментална стойност за него
0

Имотът има висока сантиментална стойност за него

Страшни новини за бившия държавен глава на Република България – Георги Първанов видяха бял свят.

Оказва се, че и той като мнозина е станал жертва на нагла измама..

Изпечен лъжец е направил опит да лиши Георги Първанов от наследствената му къща в Перник, където е израсъл заедно с родителите си. Вероятно се досещате, че през преобладаващата част от времето къщата е необитаема.

Георги Първанов
Имотът има висока сантиментална стойност за него

Въпреки това Първанов не е обявил имота за продан, тъй като той има изключително висока сантиментална стойност за него.

„Аз редовно ходя в родната си къща в Перник, поне един-два пъти месечно, грижа се за градината. Миналата година си отивам и гледам, на вратата е лепнато листче от съдия-изпълнител. Аз малко съм изгубил инстинкта си за самосъхранение, не му обърнах внимание. Прибрах го в портфейла си и толкоз.

За измамниците няма почивен ден

След 20 дни обаче отново имаше залепена бележка от съдия-изпълнител, пишеше, че това е последно предупреждение, ако не, ще има санкции, тоест ще ми вземат къщата. Като един добър и съвестен гражданин отидох в кантората, питам, кажете какво е станало, бях много учуден. Оказа се, че някакъв измамник, Иван Петров, да речем, е регистрирал фирма, но на моя адрес в Перник, направил каквото можал, завлякъл държавата. Та аз трябваше да доказвам, че на този адрес няма такъв човек и такава фирма“, ожали се Първанов.

За разлика от мнозина сънародници при него случката се е разплела лесно заради позицията му в обществото.
Бившият държавен глава дори се чуди как би се оправил „обикновен“ човек в тази ситуация.
По всяка вероятност, ако не наобикалял често имота си е щял да разбере, че е обявен за продан на публичен търг едва след задействането на процедурата.

След двата си мандата на „Дондуков“ 2, Георги Първанов и съпругата му Зорка обитават апартамента си в София.
След овдовяването си, майката на президента продължи да стопанисва къщата си в Перник сама. Тя категорично отказваше да се премести в София.

В крайна сметка обаче й се наложи, тъй като малко преди да напусне този свят получи инсулт и не беше в състояние да се грижи сама за себе си.
Двамата със съпруга й Седефчо живеели в махала, скрита в нивите на близкото село до Перник – Косача, преди да се нанесат в дома си в пернишкия квартал „Рудничар“.

Къщата им в селото е срутена почти до основи. Малцината останали възрастни жители в селцето обаче знаят, че именно там е проплакал един от родните президенти. Те я показвали с гордост на всеки преминаващ през селото им турист, пише retro.bg.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.