Горещи разкрития за „Стани богат“ Преглеждания: 2709

Червеят на съмнението започва да „гризе“ все повече от зрителите на предаването
1
Оценете този post

Червеят на съмнението започва да „гризе“ все повече от зрителите на предаването

Горещи разкрития за „Стани богат“ видяха бял свят.

За никого не е тайна, че играта наскоро отбеляза две десетилетия в родния ефир.

Обожавания от милиони хора куиз се превърна в естествен антипод на редица други телевизионни формати. В преобладаващата част от тях не се искаше мислене, а бе достатъчно перченето пред камерите, отбелязва „Галерия“.

"Стани богат"
Червеят на съмнението започва да „гризе“ все повече от зрителите на предаването

У нас „Стани богат“ стартира през 2001 година по Нова тв. Първоначално водещ на играта бе Ники Кънчев.
През тези години обаче надвисна една сянка върху първоначалното намерение и творение на изобретателите на играта Дейвид Бригс, Майк Уайтхол и Стивън Найт.
Припомняме, че тримата официално регистрират играта във Великобритания през 1988 г.

В България горещият въпрос, който гложди като червей съзнанието ни, е „Как така през всичките тези 20 години не се намери поне един човек, който да отговори на всичките 15 въпроса?!“ Та нали уж се нареждаме на второ място по интелигентност в света след Израел? Къде са тези светли български умове, които да блеснат с енциклопедични познания и да грабнат заветната сума от 100 хиляди лева?

Припомняме, че през годините един от участниците успя да направи това, но така и не взе заветните 100 хиляди лева, тъй като бе дисквалифициран. Причина за това стана фактът, че се оказа баща на тв водеща в същата телевизия.

У нас все още никой не е спечелил голямата награда

До момента в различните страни, в които се излъчва предаването, топ наградата е печелена 327 пъти от 1988 г. до днес. А у нас все още не е!

Друг е въпросът защо сумата е едва 100 000 лева, а не обичайните за формата 1 милион парични единици от местната валута на страната, в която се провежда състезанието. В цял свят наименованието e „Who Wants tо Ве a Millionaire?“ („Кой иска да стане милионер?“).
Това е и едно от условията на фирма CELADOR, която държи правата по света.

Сред останалите задължителни условия е водещите да са облечени винаги в костюм на „Armani“. Изглежда обаче, че родните продуценти от „Old School Productions“ са спестили някой лев и от това.

И не на последно място – мнозина подозират, че по всяка вероятност въпросите се модулират в процеса на играта.
Сценаристите следят изкъсо отговорите и щом видят, че насреща им стои огромен ерудит, който има шанс да спечели, го забиват с „въпрос-убиец“, на който не може да отговори.

Разбира се, че има изход и от тази ситуация.
Би могло за всяко предаване да се определят 15-те въпроса за всеки участник в растяща по трудност скала. Това трябва да се случва чрез томбола. След това въпросите за бъдат заверени нотариално и да се запечатат в плик.
В края на участието на всеки, пликът се разпечатва и въпросите се показват пред камерата.

Само по този начин ще бъде изчистено подозрението, че екипът на „Стани богат“, удобно скрит зад наименованието „Компютърът“ манипулира въпросите в хода на състезанието.
Освен това продуцентите трябва да си дадат сметка, че една спечелена топ награда би била възможно най-добрата реклама за предаването, пише blitz.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

1 коментар
  1. манипулира се казва

    предаването да бъде в реално време, а не да се снима предварително

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.